Ovim
prstom

zovem
šefa

Tvoji
su prsti
bolji
od toga

Ovim
prstom

razbijam
igrice

5 OTISAKA PRSTIJU
5 KOMANDI

S jedne strane, nova mješavina materijala i boja, kombinacija metala, efekta kamena, jaki kontrasti i 2.5D zakrivljeno staklo koje mu daje superioran i upadljiv izgled. S druge strane, HD ekran s jakim osvjetljenjem, moćni multimedijalni doživljaj, sjajna kamera i najviše od svega… senzor otisaka prstiju i mogućnost da se 5 otisaka prstiju podesi za 5 različitih komandi!


URBANI
IZGLED

Zaljubit ćete se u detalje. Dizajn Ufeel telefona se ističe svojim Neo Retro izgledom, koji kombinira klasične materijale sa smjelim kontrastima i sofisticiranim detaljima. Meke ivice i 2.5D zakrivljeno staklo su skladne i ergonomske, zbog čega je ovaj moderan uređaj ultra kompaktan. Savršeno pristaje na dlan a hladno metalno kućište je u kontrastu s taktilnim završnim slojem poklopca s efektom kamena. Tehnologija izrade stakla na Ufeel telefonu čini ekran vrlo otpornim na udarce i ogrebotine, zbog čega možete u potpunosti uživati u vašem uređaju. Ufeel će biti dostupan u 5 kombinacija boja od nježnih klasičnih do super trendi boja:Space Grey, Chocolate, Slate, Lime i Creamy.


OTISCI PRSTIJU KAO KLJUČ

Ufeel telefon ima ugrađen senzor za otiske prstiju druge generacije koji nudi bolje performanse, brzinu i veću točnost. Smješten tik ispod ekrana, senzor na ovom telefonu se lako postavlja i otključava vaš telefon za samo 0,48 sekundi, pružajući intuitivan doživaljaj. Senzor očitava otiske prstiju pod kutom od 360 stupnjeva zbog čega ih prepoznaje u svakom položaju.

I to nije sve... Otisci prstiju vas mogu odvesti još dalje!

 • sensor otisaka prstiju druge generacije
 • otključavanje telefona za 0,48 sekundi
 • očitavanje otisaka prstiju pod uglom od 360°
 • Laka registracija

5 OTISAKA PRSTIJU
5 KOMANDI

Ufeel vam omogućava korekciju podešavanja vašeg pametnog telefona i doživite ga na potpuno sebi svojstven način. Registrirajte do 5 različitih otisaka prstiju, jedne ili obje ruke. Možete podesiti 5 komandi za izravni i brz pristup vašim omiljenim aplikacijama, funkcionalnostima koje najviše koristite ili za pozivanje voljenih osoba. Možete čak i omogućiti pristup nekome drugom, tako što ćete registrirati i njegov/njen otisak prsta, 5 otisaka prstiju, 5 komandi. Vi odlučujete!

PUSTI
MUZIKU
PUSTI
PORUKE
UKLJUČI
KAMERU
POZOVI
TOMASA
OTKLJUČAJ

DOŽIVITE
POTPUNO LIČ
NO ISKUSTVO!

 • Primer, otključajte telefon otiskom palca.
 • Kažiprstu dodelite funkciju "pozovi Tomasa".
 • Srednjim prstom možete direktno uključiti kameru.
 • Registrujte domali prst za otvaranje poruka.
 • Malim prstom možete odmah pristupti aplikaciji My Music!

VAŠ
PAMETNI TELEFON
SLUŠA SAMO VAS

Vaš pametni telefon je dragocena stvar, baš kao i njegov sadržaj... Ufeel telefon to razume! Tehnologija otiska prstiju na Ufeel telefonu otključava telefon ali isto tako čuva osetljive informacije. Vi odlučite da li želite da obezbedite vaše omiljene aplikacije tako što ćete podesiti prepoznavanje otisaka prstiju za njihovo otvaranje. Niko drugo neće moći da im pristupi. Čuvajte privatne datoteke u šifriranim boksovima koje samo vi možete otvoriti. Vaše fotografije, video zapisi, muzika i druge datoteke osetljive prirode će biti bezbedne. Uskoro će vaša ruka biti najbolja lozinka i sigurnosni ključ koji ste ikada imali!

 • Sigurnosno otključavanje
 • Zaključavanje aplikacija
 • Zaključavanje sadržaja

BRŽE JE BOLJE

 • Četvorojezgreni procesor od 1.3GHz, 64 bits
 • 4G LTE mreža
 • 3GB RAM & 16GB ROM memorije
 • Android™ Marshmallow

Odzivnost je neophodna karakteristika za maksimalno uživanje u rukovanju telefonom. Moćan procesor u kombinaciji sa 3GB RAM memorije Ufeel telefona nudi brži multitasking, brže učitavanje aplikacija i sjajnu pouzdanost za zahtjevne korisnike. Nitko ne voli čekati, zar ne? Zato se možemo kladiti na LTG 4G mrežu, kategorije 4! Sve će raditi brže, od preuzimanje aplikacija do učitavanja sadržaja ili video streaminga. Sada je pravo pitanje: hoćete li uspjeti održati korak s telefonom?

Telefon ima u sebi ugrađen Marshmallow 6.0 operativni sustav i oko 1.6 miliona otkačenih aplikacija! Čuvanje podataka za Ufeel neće biti problem jer ima 16GB ROM memorije i 80 GB proširive memorije korištenjem mikro SD kartice. Slatki mali dodaci!

HD I VIŠE OD TOGA

Ufeel telefon ima HD ekran od 5 inča s rezolucijom 1280 x 720 piksela, upravo savršene veličine za gledanje multimedijalnih sadržaja i ugodno korištenje telefona. Ali ima toga još. Kao prvo, osvjetljenje ekrana će vam omogućiti uživanje u sjajnim fotografijama čak i pri jarkom suncu, dok CABC tehnologija automatski podešava pozadinsko osvjetljenje za jasnije gledanje video zapisa, prikaz teksta pa čak i uštedu baterije!

Tada na scenu stupa On-cell tehnologija. Uprkos nejasnom nazivu, ovu tehnologiju je vrlo lako razumjeti. Znači da je prostor između stakla i ekrana značajno smanjen. Što to znači za vas? Pa, bolji odziv ekrana koji će se potpuno zamračiti kada je isključen i tako osigurati optimalno trajanje baterije. I na koncu, ali ne najmanje značajno, vizuelizacija sadržaja će biti bolja zbog smanjene refleksije i jačeg kontrasta.

2.5D staklo otporno na ogrebotine

5″ IPS ekran

Nema prostora izme─Ĺu ekrana i touch panela

 • 420 nitova
 • CABC tehnologija
 • On-Cell tehnologija

FANTISTIČNA ZADNJA KAMERA

Napravite oštre fotografije živih boja sa SONY IMX 258 zadnjom kamerom od 13MP koja je opremljena s lećama od 5P i plavim optičkim filterom. Pa čak i u uvjetima slabog osvjetljenja, jer imate blic od 240LM! Autofokus od 0.5 sekundi omogućava trenutno pravljenje fotografija, zato budite na oprezu! Otkrijte karakteristike rada kamere Ufeel telefona

Otkrijte karakteristike režima rada kamere na Ufeel telefonu

Professional Mode: Podesite manuelno 5 stavki: ISO, ekspoziciju,
balans belog, duljinu fokusa i tonove boja poput profesionalca

Panorama: Napravite seriju fotografija i nanižite
ih zajedno da dobijete široku fotografiju

HDR: Uočite istodobno i naglašene dijelove
i sjenke na vašim fotografijama.

Night: Napravite izvanredne fotografije čak
i u uvjetima lošeg osvjetljenja

Sports Mode: Izvršite optimizaciju podešavanja
za fotografiranje pokreta ili sportskih aktivnosti

DualView: Pravite fotografije ili video zapise
i istodobno s prednjom i zadnjom kamerom


 • Prednja kamera od 5MP
 • Blic za selfi
 • Široki kut prednje kamere od 84 stupnja
 • Režim slikanja širokog selfija

LJUBITELJ SELFIJA

Svi mogu stati u kadar zahvaljujući prednjoj kameri od 5MP sa širokim kutom od 84 stupnja. To vam nije dovoljno? Možete koristiti i opciju za selfi od 100 stupnjeva zahvaljujući režimu slikanja širokog selfija! Naravno, s prednjim blicom moći ćete praviti zapanjujuće fotografije i u uvjetima slabog osvjetljenja!

84°
100°


VESELO ISKUSTVO

Napravite fotografiju uslijed snimanja zahvaljujući WIKO aplikaciji za kameru ili snimajte video istodobno sa zadnjom i prednjom kamerom koristeći DualView režim rada.

 • Video snimanje: 1080p pri 30fps
 • DualView režim rada

LAKŠE ZA VAS

Wiko korisnički interface obećava glatko i intuitivno iskustvo korištenja telefona. Sastoji se od cijelog skupa aplikacija koje optimizuju i olakšavaju korištenje smart telefona:

My Music

Brži pristup glazbi i inovativnim funkcijama kao što su režim spavanja.

Phone Assist

Savršena kontrola podešavanja: ušteda energije, obavještenja, crna lista ili menadžer za upravljanje dozvolama.

My Launcher

Sa MyApps aplikacijom možete oganizirati i promješati aplikacije kako god vi želite, brzo i lako.

Camera

Kamera za brzo i lako pravljenje fotografija i snimanje video zapisa s izravnim podešavanjima.dodatna oprema

Urbane, šik i pametne futrole su dizajnirane da se uklope u neo-retro izgled Ufeel telefona i štite ga u svakom trenutku. Tanke i lagane, od tkanine ili metala, one će savršeno stajati na dlanu ili u vašem džepu! Ali to nije sve! Sa interaktivnim prozorom na pametnim futrolama, možete personalizovati telefon tako što ćete izabrati na koje vesti želite da bacite pogled kao i da direktno pristupite vašim obaveštenjima dok ste u pokretu! Odgovorite na poziv i pustite muziku bez otvaranja futrole! Potpuno kul način za korišćenje pametnog telefona!

Zaštitna futrola sa WiBOARD-om

Zaštitna futrola